Mijn account
+33 (0)2 51 20 41 94 Reserveringsdienst van maandag t/m vrijdag van 9.00–13.00 uur en van 14.00–18.00 uur

CAMP'ATLANTIQUE

Campings voor het delen van unieke momenten... 12 3-, 4- en 5-sterrencampings en een vakantiedorp op zeer bijzondere toeristische plaatsen: Loire-Atlantique, Vendée, Ile de Ré, Ile d'Oléron, Dordogne, Landes, Roussillon en Ile-de-France. Activiteiten en voorzieningen gegarandeerd van april t/m september.

Verkoopsvoorwaarden

Deze verkoopvoorwaarden gelden voor alle boekingen in Camp'Atlantique accommodaties: Le Village Parisien****, L'Eve****, La Bretèche****, Le Hameau Le Petit Rocher****, Bel Air****, Les Peupliers****, Signol*****, Beau Rivage***, Les Granges****, Le Boudigau****, La Pergola*** en de vakantiehuizen Le Petit Bec.

1 - RESERVERINGSVOORWAARDEN:
 
De reservering wordt definitief na ontvangst van de storting en alle gevraagde informatie die naar behoren ingevuld is en na goedkeuring door onze reserveringsservice.
• Voor de kampeerders: De reservering zal gepaard gaan met 100 € borg + 25 € reserveringskosten (of 10 € als de betaling van het voorschot en het resterende saldo wordt gedaan door creditcard) + 20 € / week voor de annuleringsverzekering (indien gewenst). Het saldo moet uiterlijk 30 dagen voor aankomst betaald zijn.
• Voor de verhuur: de aanvraag moet vergezeld worden van een betaling van 30% van het totale bedrag voor het verblijf + 25 € reserveringskosten (of 10 € als de betaling van het voorschot en het resterende saldo wordt gedaan door creditcard) + 20 € / week voor de annuleringsverzekering (indien gewenst). Het saldo moet uiterlijk 30 dagen voor aankomst betaald zijn.
• Reserveringen minder dan 30 dagen voor aankomst bij verhuur en staplaats: bij het boeken zal het gehele verblijf verplicht met een creditcard betaald moeten worden.
• Bij gebreke van volledige betaling binnen 30 dagen voor aankomst, behoudt de camping zich het recht voor om de reservering als geannuleerd te beschouwen. De som die betaald werd als borg wordt ingehouden door de verhuurder.
• Betaalmethoden: de betaling kan worden uitgevoerd met een creditcard, reischeques, bankcheques gericht aan de camping (dit wordt niet geaccepteerd minder dan 30 dagen voor aankomst), Titres Cado, Cadhoc en TirGroupé cheques, cash of via overschrijving ( de bankgegevens van de camping worden aan u overgemaakt op verzoek bij de reserveringsservice).
• Gespreide betaling zonder kosten: mogelijkheid om uw verblijf in termijnen te betalen zonder extra kosten op voorwaarde dat een eerste aanbetaling bij de reservering uitgevoerd wordt en dat het resterende bedrag minstens één maand voor aankomst betaald wordt. Contacteer ons op +33 (0)2 51 20 41 94 voor meer informatie.
• In het geval van promotionele aanbiedingen moet de betaling van het volledige bedrag bij de reservering met een creditcard betaald worden.
• Het verhuren is persoonlijk, het is verboden om onder te verhuren of de accommodatie toe te wijzen aan een derde partij.
• De tarieven zijn inclusief alle belastingen met een btw-tarief van 10%, van toepassing op de dag dat ze bepaald zijn. Latere wijzigingen van het btw-tarief, die zich voordoen tussen het moment dat de tarieven werden bepaald en facturering van het verblijf, zullen resulteren in een overeenkomstige wijziging van de prijs inclusief BTW. De klant accepteert deze wijzigingen zonder voorbehoud. Het tarief van extra diensten tijdens het verblijf is op zijn beurt bepaald met een btw-tarief van 20%.
• Minderjarigen moeten vergezeld zijn van hun ouders of wettelijke voogden.
Speciaal verzoek: CAMP'ATLANTIQUE kan tijdens het reserveren geen enkel speciaal verzoek garanderen. Het nummer van uw staplaats zal u bij uw aankomst meegedeeld worden.
Plannen en foto's uit onze brochure en op websites zijn niet contractueel.
 
2 - INFORMATIE EN TARIEVEN:
 
De waarborgen: er zal bij aankomst gevraagd worden om deze per creditcard te betalen om eventuele schade en schoonmaakkosten te dekken.
- Voor Comfort Plus-staanplaatsen (Camping Signol): 65 € + 25 €
- Voor staanplaatsen met eigen badkamer (camping Signol): 65 € + 25 €
- Voor gehuurde accommodaties: € 210 + € 90. Bij aankomst krijgt u van ons een inventarislijst; deze moet binnen de 24 uur weer aan de receptie overhandigd worden. Voor het vertrek vragen we u aandacht alle richtlijnen te lezen die vermeld staan in de accommodatie en om deze dan ook te respecteren. Ons campingteam controleert elke accommodatie. De waarborgen zullen teruggestort worden binnen de 8 dagen.
- Voor de campings Beau Rivage en Les Granges is een extra aanbetaling van 3 € vereist voor elke zwembadarmband.
• Extra personen: omwille van conformiteit en veiligheid, mag het vermelde aantal personen niet overschreden worden. Houd er rekening mee dat een baby als één persoon geldt. Als het aantal personen de maximale capaciteit van de accommodatie overschrijdt, dan behoudt de directie zich het recht voor om de toegang tot de camping te weigeren.
• Toeristenbelasting: een variabel bedrag op basis van de gemeente en afhankelijk van de ranking van elke camper. Deze belasting wordt doorgestort aan de gemeente en moet betaald worden met het totaalbedrag van uw verblijf. Tarieven 2018:
Le Petit Bec: 0,64 €/ dag / pers. vanaf 18 jaar (01/04-30/09)
La Bretèche**** : 
Camping: 0,55 € / dag / pers. vanaf 18 jaar (01/01-31/12)
Vakantiehuisjes: 0,65 € / dag / pers. vanaf 18 jaar (01/01-31/12)
Le Hameau du Petit Lay***0,55 € / dag / pers. vanaf 18 jaar (01/01-31/12)
Le Petit Rocher**** : 0,66 € / dag / pers. vanaf 18 jaar (01/04-30/09)
L'Eve**** : 0,55 € / dag / pers. vanaf 18 jaar (01/01-31/12)
Bel Air**** : 0,55 € / dag / pers. vanaf 18 jaar (01/04-30/09)
Les Peupliers**** : inbegrepen in de prijs van het verblijf
Signol***** : inbegrepen in de prijs van het verblijf
Beau Rivage***0,61 € / dag / pers. vanaf 18 jaar (21/04-09/09)
Les Granges****0,55 € / dag / pers. vanaf 18 jaar (14/04-16/09)
Le Boudigau**** : 0,60 € / dag / pers. vanaf 18 jaar (01/01-31/12)
La Pergola*** : 0,66 € / dag / pers. vanaf 18 jaar (01/04-30/09)
Le Village Parisien**** (basistarief 2017): 0,55 € / dag / pers. vanaf 18 jaar (01/04 - 05/11)
 Elke wijziging in het aantal personen dat kan leiden tot variatie in de hoogte van de vergoeding, moet worden opgegeven bij aankomst (toeristenbelasting). In het geval van een onjuiste weergave van de huurder, zal de overeenkomst automatisch beëindigd worden en zullen de overgemaakte bedragen door de verhuurder bijgehouden worden.
• Dieren: één huisdier toegestaan per locatie tegen een vergoeding van 5 € / nacht en 35 € / week. Dit moet gemeld worden bij de reservering. Het vaccinatieboekje moet ter plaatse gepresenteerd worden. Honden van 1ste en 2de categorie zijn niet toegestaan. Dieren zijn niet toegestaan in accommodaties uit het Standing gamma.
• Andere supplementen: de tarieven die bij de reservering betaald werden, zijn exclusief betalende diensten zoals: wasserette, fietsverhuur, welzijn,...
• Berekening van promoties: wanneer twee promoties cumulatief zijn, wordt de tweede promotie berekend op de prijs waar de eerste korting reeds vanaf getrokken is.
• Herroepingsrecht: CAMP'ATLANTIQUE wenst u eraan te herinneren dat volgens artikel L. 121-20-4-2 van het consumentenwetboek het herroepingsrecht niet van toepassing is op het verstrekken van accommodaties, vervoer, catering en entertainment op een bepaalde datum of tijdstip. Dit houdt in dat alle reseveringen op onze websites of via één van onze consultants niet het onderwerp van herroepingsrecht kunnen vormen.
 
3 - UW VERBLIJF:
 
• Elke aanvraag voor wijziging (data, type accommodatie...) vormt het onderwerp van een schikking van € 15 met schriftelijke bevestiging van de klant en is onderhevig aan acceptatie. Er kunnen geen wijzigingen aan het verblijf worden toegebracht op minder dan 30 dagen voor aankomst op de camping. Zonder schriftelijke bevestiging van u, 30 dagen voor de aankomstdatum, kan het verblijf niet meer gewijzigd worden.
• Elke aanvraag voor wijziging (data, type accommodatie ...) vormt het onderwerp van een schikking van 15 € met schriftelijke bevestiging van de klant en is onderhevig aan acceptatie. Contacteer ons op 02 51 20 41 94 voor meer informatie.
• Het dragen van de armband is verplicht, zeker voor de toegang tot het zwembad. Zwemshorts zijn verboden.
• Omwille van veiligheid en comfort, zijn de aquaruimtes verboden voor bezoekers.
• Houtskool en elektrische barbecues zijn verboden. Houtskool barbecues zijn toegestaan om camping Bel Air.
• In onze accommodaties mag niet gerookt worden.
• Duur van het verblijf en uurroosters van de staplaatsen: Het voorgestelde tarief is het tarief per nacht. De staplaatsen zijn beschikbaar vanaf 14u in het weekend en vanaf 15 uur tijdens de week en moet worden verlaten om 12 uur. Een verblijf op Camping La Breteche**** tussen 03/06 en 09/09/17 moet bestaan uit een verblijf van minstens 3 opeenvolgende nachten.
Verblijfsduur en schema voor gehuurde accommodaties: onze reserveringen gebeuren per nacht (met een minimum van 2 opeenvolgende nachten). De accommodaties zijn beschikbaar vanaf 15 uur en moet worden verlaten om 10 uur. Voor een verblijf op Campings La Breteche en Le Hameau du Petit Lay tussen 15/06 en 08/09/18 kan u niet blijven voor twee Cinéscénie® avonden (vrijdag en zaterdag).
• Verblijfsduur en schema voor de vakantiehuisjes op camping La Bretèche****: onze reserveringen worden per nacht gemaakt (onder voorbehoud van 4 opeenvolgende nachten) van 07/04 tot 15/06/18 en van 08/09 tot 04/11/18, en per week (van zaterdag tot zaterdag) van 15/06 tot 08/09/18.
• Late of vertraagde aankomst: de reserveringscentrale moet op de hoogte worden gesteld over een eventuele vertraging bij aankomst om er zeker van te zijn dat uw accommodatie of staplaats niet doorverhuurd wordt. De beheerder behoudt zich het recht voor om de staplaats door te verhuren als 24 uur na de voorziene aankomst geen informatie gegeven wordt. De reeds betaalde bedragen worden niet terugbetaald.
• Verplichte verzekering.
• Huurverzekering: de klant moet nagaan bij zijn verzekering of hij een vakantieverlenging heeft in het kader van zijn woningverzekering en zijn garantievoorwaarden. Als dit niet het geval is, is de huurder verplicht zich te verzekeren tegen de risico's die samenhangen met zijn verblijf. Deze omvatten: diefstal, verlies, schade aan persoonlijke bezittingen (koffers, voorwerpen, meubels, voertuigen, fietsen...). Hij moet zich ook verzekeren voor eventuele schade die hij aan zou kunnen richten in de accommodatie die hij huurt of op de camping. Het gaat hierbij om schade die hijzelf of zijn medereizigers aan zouden kunnen richten. Klanten moeten hun verzekering aan kunnen tonen indien nodig. In het kader van het huren of lenen van fietsen moeten klanten zich verzekeren tegen diefstal, verlies of afbraak.
• Beeldrechten: u geeft uitdrukkelijk en zonder tegenprestatie toestemming aan de accommodatie en Camp'Atlantique om via elk communicatiemedium foto's van u of uw kinderen te gebruiken worden genomen tijdens uw verblijf en dit voor reclamedoeleinden van de camping en de Camp'Atlantique groep. Wij danken hierbij alle gasten die hebben deelgenomen aan de fotoreportages in onze accommodaties tijdens het seizoen 2017. Het hergebruiken van foto's en andere visuele media van Camp'Atlantique voor persoonlijk of ander gebruik is verboden.
• In geval van betwisting is de rechtbank van Sables d'Olonne bevoegd voor campings Le Petit Rocher en Bel Air en het vakantiedorp Le Petit Bec, die van La Rochelle voor camping Les Peupliers, die van Rochefort voor camping Signol, die van Bergerac voor campings Beau Rivage en Les Granges, die van Dax voor camping Le Boudigau, die van Perpignan voor camping La Pergola en die van La Roche-sur-Yon voor campings Eve, La Breteche, Le Hameau du Petit Lay en Le Village Parisien. Op grond van artikel L. 152-1 van de consument code, kunt u gebruik maken van de gratis bemiddelingsdienst MEDICYS en dit elektronisch: https://app.medicys.fr of per post: MEDICYS - 73 Boulevard de Clichy - 75009 PARIS.
 
4 - ANNULERING:
 
CAMP’ATLANTIQUE biedt u de mogelijkheid om een annuleringsverzekering af te sluiten die, onder bepaalde voorwaarden, de terugbetaling van alle of een deel van de kosten van uw verblijf garandeert. Zonder annuleringsverzekering, is er geen terugbetaling of uitstel mogelijk en dit om welke reden dan ook.
Het afsluiten van een annuleringsverzekering wordt sterk aangeraden. Het bedrag, € 20/week moet in één keer en tijdens de reservering betaald worden. Voor elk verblijf van minder dan 7 nachten, is het tarief € 3/nacht. Vanaf 7 nachten wordt de vergoeding berekend op basis van de prijs per week. Bv.: voor een verblijf van 10 nachten, betaal ik € 20 voor 7 nachten (weektarief) + (20 € / 7 nachten) x 3 nachten = 28,75 €.
Elke eventuele annulering van het verblijf moet uiterlijk op de dag na aankomst aan onze reserveringsafdeling gemeld worden. Anders zullen alle nachten gewoon aangerekend worden door de accommodatie.
CAMP’ATLANTIQUE voert geen terugbetaling uit om welke reden dan ook.
• Elk verblijf dat begonnen is, moet volledig betaald worden.
• Er wordt geen korting verleend in het geval van late aankomst of vervroegd vertrek.
De annuleringsverzekering betaalt de verblijfskosten terug, na aftrek van administratieve kosten en het bedrag van de verzekering, wanneer er bewijsstukken voor de annulering geleverd worden en in de volgende gevallen:
- Ernstig ongeval, ernstige ziekte, ziekenhuisopname of overlijden van de verzekerde, zijn echtgenoot, of kinderen,
- het overlijden van een broer, een zus, een schoonbroer, een schoonzus,
- ernstige schade, waarbij de aanwezigheid van de verzekerde op de dag van vertrek vereist is, als gevolg van diefstal, brand of natuurlijke elementen waardoor de woonplaats of het voertuig van de verzekerde getroffen werd,
- het ontslag van de verzekerde of diens echtgenoot.
Deze gebeurtenissen zijn slechts voorbeelden. Alle voorwaarden zijn te vinden in onze brochure of op verzoek bij de reserveringsdienst.
 
WAT MOET U DOEN BIJ EEN SCHADEGEVAL?
U moet de reserveringsafdeling informeren binnen de 24 uur nadat u erachter bent gekomen dat u omwille van een schadegeval uw verblijf op de accommodatie moet annuleren.
U moet de reserveringsafdeling de bewijsstukken hiervoor opsturen (binnen de 10 dagen na het verzoek om annulering van het verblijf):
- een brief met vermelding van de annulering van uw verblijf,
- een medisch certificaat met vermelding van de aard, de oorsprong en de ernst van het ongeval of de ziekte. Het certificaat moet het onvermogen van de klant om in de accommodatie te kunnen verblijven op de gereserveerde data vermelden,
- enig bewijs van de gebeurtenis.